EL CURRI DEL NORD D'ÀFRICA
També escrit ras-el-hanut, és una barreja d'espècies seques en pols que cada marxant personalitza triant entre els quasi 40 ingredients -alguns actualment prohibits, com la pols de cantàrida, un escarabat amb suposades propietats afrodisíaques- que s'hi poden incorporar, i triant-ne la proporció. Les envases que es venen arreu, però, redueixen dràsticament aquesta quantitat i rarament superen la desena d'ingredients. Bàsic en la cuina nord-africana del Magreb per la preparació de cuscús i tagín, ha estat considerat per alguns com el curri nord-africà que acompanya i perfuma plats, sobretot de composició vegetal. De tota manera, on és el condiment estrella és a la aïd el-kebir o festa del xai, emblemàtica de les comunitats magrebines. I, en especial, en el tagín dolç conegut com mrouzia i fet amb mel, ametlles i canyella.
Extret del Descobrir Cuina - Número 177

No hay comentarios:
Publicar un comentario