UNA REVOLUCIÓ DE SABORS, COLORS I TEXTURES
En els últims 20 anys, el món salí ha donat un tomb espectacular. Abans només hi havia sal fina i sal grossa. La sal fina era per amanir i cuinar, i la sal grossa, per fer l'orada al forn, coure marisc i per confitar bolets. Ara tot això ha canviat molt. El gran èxit de la comercialització de sals de diferents contrades, que aporten diferents formes i textures, ha portat la cultura gastronòmica fins al seu nivell més elevat. Es tracta, doncs, d'una veritable revolució culinària que va començar amb la presència als mercats més gurmets de la sal de Guerande, la sal anglesa, la de roca, la negra, la rosa i després ja van venir totes les altres, com la sal fumada i les sals d'espècies. Aquestes últimes, les sals d'espècies, ens ofereixen un joc de sabors espectacular, ja que cada sal és una mescla de sensacions d'herbes i d'espècies determinades, o bé per la combinació del producte que es vulgui menjar o bé per l'origen de la mescla de condiments. D'aquesta manera, ara ja podeu trobar sals amb perfums del Magrib, perfums del Perú, sals amb records del Meditarrani, etcètera.
Extret del Descobrir Cuina - Número 78

No hay comentarios:
Publicar un comentario